Live betting

Är du en spelare som gillar att ägna dig åt sportsbetting? I så fall har du förmodligen hört talas om live betting. Om inte så är live betting en form av sportsbetting som gårlive betting text ut på att du lägger ett spel på en match som redan börjat. På så sätt skiljer det sig alltså från övriga typer av sportsbetting som istället går ut på att du lägger ditt spel på en match redan innan den satt igång.

Live betting är ett resultat av den senaste tekniken inom spelutveckling och det är något som fått riktig fart.  För dig som är helt ny sportentusiast på internet, kan behöva följande guide som vi ger dig i hopp om större vinster på odds online!

Live betting – vad är det?

För dig som är intresserad av odds och kanske inte är helt insatt i hur det fungerar ännu, behöver först hämta bra med information. När du vet hur vanligt odds på sport fungerar kan du börja testa live betting, det är lättare för nybörjare. Kort och gott kan du välja en match som du vill spela på och känner att du har tillräckligt med kunskap om lagen som spelar, förståelse om sporten och hur du satsar. Vanligtvis väljer du ett fast speltips men i live betting kommer oddsen att förändras medan matchen pågår. Hur det fungerar, läs vidare!

Var kan du ägna dig åt live-beting?

Det råder inte någon brist på ställen där du kan ägna dig åt live betting. Närmare bestämt så erbjuder i stort sett samtliga sidor på nätet där du finner sportsbetting numera även live betting. Du kan därför välja och vraka mellan hundratals webbplatser som erbjuder denna typ av service.

En av alla de sidor på nätet som erbjuder live betting är den som tillhör statliga Svenska Spel. Svenska Spel erbjuder en mycket stor mängd olika sporter som du kan spela på. Dessa inkluderar bland mycket annat fotboll, ishockey, tennis, basket och handboll.

När du ägnar dig åt live betting så kan du spela om en stor mängd olika typer av saker. Närmare bestämt så behöver det inte nödvändigtvis röra sig om slutresultatet i en match. Istället kan det handla om allt från vem som kommer göra det första målet till om en viss spelare kommer att bli utvisad eller inte

Hur räknas live odds ut?

Att sätta live bets fungerar inte på samma sätt som att sätta odds. Det förstår du också. Först bedöms matcherna som vanligt, det sätts också odds som vanligt och det är på grund av att live bettingen ska kunna ha en grund att stå på. De bästa odds är att det direkt kommer slå in, då har du i princip en garanterad vinst. Däremot, skillnaden mot vanlig oddssättning är att du inte kan ändra din satsning eller få högre odds. Det är något som är möjligt i live betting.

För- och nackdelar med live spel

När det kommer till om huruvida live betting och odds direkt mitt i matchen är bra eller dåligt, finns det såklart olika tycken. Det som spelare tycker känns positivt är att träffsäkerhet på rätt odds är större och att det alltså blir lättare att få rätt odds. Däremot kan spelare då det som att en vinner mindre pengar när en väl vinner. Om de flesta väljer det bästa oddset kommer det att bli en fråga om hur snabb de är att byta mellan oddssättningarna, inte vad de egentligen tror på.

Om du väljer ett oväntat resultat, är det oftast ett högre odds och därmed större vinster om det skulle slå in. Oavsett hur du ser det här, kommer det helt enkelt vara en större vinstchans med live betting. Något som spelare också delas över är att du är bunden till att spela på nätet. Du kan till exempel inte spela live betting via Svenska Spel eller andra ombud. Då gäller det att du hittar ett bra casino online eller en gedigen sportsida, som också erbjuder bra live odds. Hur du vill ha det här är egentligen upp till dig och det ska passa dig som individuell spelare.

Så här ser du nya speltips

När du har valt ett speltips och satsat pengar på detta, kommer matchen att dra igång. Vi och du hoppas så klart på att du har gjort rätt val och kommer vinna med det höga odds som du har lagt upp. Om du märker i halva matchen att det inte verkar gå vägen och att något plötsligt har hänt som förändrar matchbilden radikalt. Då kan du med hjälp av live odds få nya speltips som förbättrar ditt läge. Det är spelbolaget som också tittar på matchen och hela tiden justerar odds efter utgångsläget på matchen. Här kan du gå på magkänsla och se vad som kommer vara bäst för dig. Det gäller också att du som spelare följer matchen via eller med bettingsajten uppe. Då får du levererat nya odds hela tiden!